”Den lilla elektrikern” var ett mycket uppskattat startkit för barn som hade intresse för ellära och teknik. Idag är det istället Alga Science 101 Experiment som är ”storsäljare”. Idén är densamma även om pedagogiken och innehållet skiljer sig något.

Vill ditt barn bli elektriker när han eller hon blir stor? Eller finns bara ett allmänt intresse för elektronik? Då bör experimentboxen ”Alga Science 101 Experiment” passa som hand i handsken. En box som vänder sig till barn från 8 år som har intresse för experiment och att prova sig fram – men med full säkerhet hela tiden.

Utöver innehållet följer det med en bok som tydligt förklarar 101 olika experiment som kan utföras om och om igen. Varför inte kombinera flera experiment genom att köpa flera boxar? Här får barnen uppleva hur det är att arbeta som elektriker göteborg – men i ett extremt mycket mindre format. De provar sig fram inom magnetism, elektricitet, elmotorer och annat.

Experimenten är uppbyggda med frågor och svar samt fakta. Kan barnet inte läsa riktigt bra finns det däremot behov av att en förälder är med och guidar genom experimentet.

Kom ihåg att köpa in ett 9V batteri innan boxen levereras. När boxen sedan kommer vill barnen ofta direkt komma igång och agera. Att då stå utan batteri är knappast uppskattat.

Eller andra experimentlådor

Alga är ett stort märke inom spel, underhållning och leksaker för barn. Märket har boxar som vänder sig till kommande elektriker, kemister och detektiver.

  • Alga Science 101 Experiment

En box som vänder sig till de barn som vill leka elektriker. Läs mer om boxen ovan.

  • Alga Science Slime Lab

En box som vänder sig till de barn som vill leka ”slime-doktor”. Eventuellt inspirerad av TV-programmet Labyrint.

  • Alga Science Crazy Chemistry

För de barn som vill bli kemister och känner sig lite galna. Otroligt uppskattade och roliga experiment. En del bör däremot utföras i badrum.

  • Alga GW:s detektivlåda

Leif GW Persson är ett känt ansikte från bland annat Veckans Brott. Här är han förgrundsgestalt för en detektivlåda som hjälper barnen att lösa en rad olika brott. Vem tog chokladkakan innan fredagsmyset? Hur kan det komma sig att veckopengen är borta?

  • Alga Science Secret Spy Lab

En box för barnen som ser sig som spion i framtiden. De kan nu se runt hörn, spionera på varandra och ”smälta in” i omgivningen. Precis som en riktig spion ”in action”.