Se omdömen på hantverkarna innan de bokas

Med ett flertal hantverkare inom samma stad är det inte helt lätt att veta vilken som ska bokas när en badrumsrenovering ska ske. Även om priserna kan variera något vill många anlita ett företag med gott rykte. Det allra bästa är om någon kompis kan rekommendera ett specifikt företag. Men har man inga vänner som precis utfört en badrumsrenovering kan det vara svårt att få dessa rekommendationer. Då är webbplatser som samlar recensioner och betyg om olika företag en väg att gå.

Trustpilot

En av de största webbplatserna med kundrecensioner är Trustpilot. Här går det att söka upp företag direkt på företagsnamnet. Har du fått in offerter från tre företag gällande din badrumsrenovering är det en fördel att kontrollera alla dessa tre och se om de har recensioner på Trustpilot. Det sker genom att företagsnamnet skrivs in i en sökruta i toppen av sidan.

En annan väg är att söka via bransch. En av de branscher som kan väljas är just ”Hantverkare”. Under den kategorin går det sedan att smalna av sin sökning mot exempelvis snickare, rörmokare eller golv. Tre yrkesområden som behövs vid en badrumsrenovering.

När man sedan klickar på en yrkesgrupp visas de bästa företagen först. Därmed kan man se vad andra har skrivit för recensioner och satt för betyg. Däremot är det inte möjligt att söka brett genom att exempelvis söka efter företag med ”Badrumsrenovering Stockholm”.

Google

Även Google ger användarna möjlighet att lämna recensioner på olika företag. Fördelen här är att recensionerna är interagerade med sökmotorn. Sök på Google på ”Badrumsrenovering + Stad” och Google Maps kommer presenteras över denna stad med företag som utför dessa renoveringar. Ett par av dessa företag kommer ha recensioner och därmed även betyg via olika många stjärnor.

Nackdelen med Google är att det är förhållandevis få som lämnar recensioner. Vissa större företag som har tiotal recensioner på Trustpilot har en eller två på Google. Med så få recensioner kan även betygen bli väldigt missvisande.

Reco.se

Fördelen med Reco.se är att det är möjligt att göra lokala sökningar. Detta i likhet med hur sökning på Google fungerar. I första rutan anges vad man vill ha hjälp med dvs. badrumsrenovering. I andra rutan anges var denna hjälp förväntas ske (exempelvis Stockholm).

I detta fall visas över 100 olika företag som kan utföra denna renovering. Det kan vara företag direkt från Stockholm men även företag som finns ”i närheten av” Stockholm. Detta utifrån att hantverkare generellt kan åka en bit för att utföra jobben.

De olika företagen är listade efter betyg och antal recensioner. Även här finns betydligt fler recensioner än på Google. Det är en av tjänstens fördelar. Den andra är just att man kan snabbt kan hitta hantverkare inom ett specifikt område som även utför en specifik tjänst.

Söker du efter ett företag som kan utföra badrumsrenovering i Stockholm och som samtidigt har recenserats av ett större antal (minst 30 personer)? Då passar Reco bäst som sökfunktion. Men att kolla över de andra vägarna som komplement är inte fel.